S som i sommar

image346

Jag tillhör dem som inte gillar gula blommor i trädgården. Fråga mig inte varför. Men jag måste medge att gult ändå kan vara en riktigt vårglad färg.

Söderläge, Sommar med Ernst och Skansen (allsång). Oavsett vad man tycker om dessa program så visst känns det som ett gott tecken på sommar? Älskar Söderläge och tycker att Maria Arborgh bara är bäst.
 
Fortfarande inte mina växter jag visar. I wish.

 

Rumsflytt och sjukdomar

image345

Det blev liksom tyst. Igen. Tänker ni kanske. Ja, jag brukar ju försvinna mellan varven....
Denna gång beror det på att vi har haft kaos hemma. Rumsflytt och magsjuka. Jag berättade om lillebror i förra inlägget, och ja, även mellanbror och storebror har haft var sin omgång... usch.

Jag och maken sitter nu här och sneglar på varandra. "Du ser blek ut? Hur mår du?" Eller om den andre ger minsta ljud ifrån sig. "Vad sa du? Mår du illa?" Eller också sitter vi bara och känner efter. Hur var det nu det brukar kännas?

Men nu till något trevligare. Mellan varven har vi hunnit göra om rumsindelningen i huset. Inget litet projekt kan jag meddela. Lillebror har fått vårt sovrum. Vi har fått arbetsrummet och arbetsrummet (ja, precis, det vi gjorde om tidigt i höstas....hrm) har flyttat till allrummet. Dessutom har vi fräschat upp de andra två brödernas rum (läs städat). Skönt att alla nu har sitt lilla krypin.

På min omtalade mässa fanns otaliga orkidésorter. Visar upp ett smakprov idag.

Trädgårdstips 4

image344

Min resa genom mässans land verkar aldrig ta slut. Nej, jag lyckades få en del bilder med mig hem =) Kalorifria tårtor verkar vara i ropet, kolla gulliga Karins blogg, där finns en underbar tulpantårta...

Lillebror har fått magsjuka idag, faktiskt hans första... men säkerligen inte den sista. Hoppas natten inte bjuder på fler överraskningar... 

 

Trädgårdstips 3


image343

Mina enträgna tips fortsätter. Sekelskiftesromantiken med tyngdpunkt på det lantliga skapar lyckliga känslor... kan inte låta bli att att drömma om ett tidigt 1900-talshus med mycket snickarglädje, punschveranda och berså... 
I mitt nästa liv kanske. 

Till något helt annat:
Citat från mellanbror, i skidliften under påsk:
"Mamma, hela världen verkar styras av pengar" Kort paus.
"Jag har tänkt på en sak. Om det nu är så, varför jobbar inte du och pappa i affär? De som jobbar där får ju hela tiden pengar av alla människor...vi skulle bli jätterika."


  

Trädgårdstips 2

image341

Jag är av åsikten att man ska skapa sin trädgård efter funktion och hur mycket tid man vill lägga ner. Men också lita på sin egen känsla för färg och form, vad man tycker om, vad som ger harmoni för just dig eller mig. Men det är klart att det också är roligt att kolla av lite trender, att få lite inspiration att bygga vidare på, idéer att antingen förkasta eller anta. Det är också roligt att samla på ideér. Sina egna och andras. Sedan får det koka ihop och bli till en soppa =) eller kanske en riktig smakupplevelse... 

Hursomhelst, här kommer fler bilder från mässan. Att inspireras av. Eller bara förskräckas åt. 

Lite kul var denna buddhafigur, tänk att ha honom vid entrédörren och låta honom? visa vilket humör man är på....

image342 

Trädgårdstips 1

image340

Sent omsider kommer här lite inspiration från mässan jag besökte i Sollentuna i mars. Klart är att man ska ha någon form av soffa i sommar, vardagsrummet flyttar ut i trädgården! Glöm inte gardinerna!

Fler bilder kommer en annan dag!

RSS 2.0