Lustfylld städning

image305


Tänk om all städning var lika rolig som den i trädgården. Eller i bildarkivet.
Hittar massor av fina bilder från sommarens grönska, vilket genast sätter igång planerandet för våren. Fram med skissblock och trädgårdsböcker. Mer träd, massor av buskar, blommande stänglar och limegröna blad. Något galet kryddat med något lågmält, något skirt fogat med något rustikt.

Men mest planerar jag för en galen och totalt hängiven helg i Barcelona. Med massor av planerat shoppande investerande... Jag och två väninnor ska bo i en lägenhet mitt på värsta modehusstreetan.... Kommer förmodligen att bli helt vild, få kortslutning och komma hem med en godispåse från flygplatsen.... =) Nej, just ja, jag har ju planerat... en investering i ett par skor och en väska, och kanske något annat mycket väl planerat men för tillfället bortglömt ??

kram och god söndag!

Gamla saker gör stugan (tisdagstema)

image303Jag vill bara låta er veta att jag lever.
På mitt jobb har jag flera deadlines och jobbar därför även kvällar, vilket gör att jag inte alls har tid att blogga... Men jag tänker på er och längtar efter att göra hembesök! I

I övrigt har vi haft vår sista stughelg, vi har sprungit på kalas, jag har tapetserat hos min syster i deras nya fina utbyggnad (foton lär komma) och jag har varit hos vänner för att planera min kommande Barcelona resa =)

Hakar dock på tisdagstemat med lite bilder från stugan som gått i vintervila... här finns mycket gammalt!
kramar så länge...

Män investerar och kvinnor slösar

image302


Visste ni att när män shoppar så investerar de. De investerar i en ny höstjacka. De investerar i en ny skoteroverall. De gör bedömningar och kalkyler och sedan investerar de i nya fälgar till bilen. De shoppar aldrig för att det är bara kul utan bara när det är absolut nödvändigt.

När kvinnor shoppar slösar de. Kvinnor får åka och shoppa för att de ska "hållas lite på gott humör", ungefär som när barnen får veckopeng. Kvinnor handlar bara impulsivt och helt oplanerat.

Men inte jag. Jag är en intelligent kvinna. 
Jag har planerat sedan länge att investera i mina barn på torsdag när den nya gallerian öppnar i Piteå. Inte för att det är kul utan för att det är absolut oemotståndligt nödvändigt.

Tisdagstema Nära

image300


Lillebror är nära katastrofer många gånger.
Han och hans bröder står mig mycket nära.
Han gillar att sitta och klättra mycket, mycket nära oss alla i familjen.

Han är också mycket nära att driva mig till vansinne ibland...

Dagens tisdagstema hittar du här.

Sökte höst och fann sommar

image299


Nej, de där prickarna i headern var inte jag.
Inte heller känner jag att retro stilen och färgerna i vardagsrummet är jag.
Vaknade inatt av lillebror och följde känslan. Det är inte jag. Jag måste återvända till beige, svart och grått...
Jag klarar det inte.

Men vilken jobbig människa! Ja, det är faktiskt lite jobbigt ibland. Men till slut brukar det kännas som att jag landat. Vet inte varför jag är så ambivalent ibland.. men sä här blir det när jag inte tänkt färdigt innan...
Å andra sidan, när jag väl bestämt mig blir jag harmonisk och nöjer mig jättelänge...

Kuddarna åker in i köket tror jag =) Passar perfekt till stolarna.
Nytt tyg ska inhandlas. Beige.

Ny tavla ska målas. Förresten, Esters mamma ville se mer "konst" (snarare konstigt)?! Kolla gärna under Skaparglädje, där finns några tavlor jag målat. Jag har inte haft lust på ett tag men nu har jag några motiv på gång...

Tror ni att jag behöver söka hjälp? Finns tabletter för velighet? Skyller allt på att mina avtrubbade föräldralediga hormoner håller på att lämna min kropp...

Men nu känns det bättre. Vad var det jag sa, bloggen är min psykoterapi =)) (o glöm det där om att inte vara personlig, hur gör man då?)


Bildtext: Blir lycklig av att hitta små blommande skatter i trädgården. Översta bilden till vänster är vit rosenstav som inte riktigt hunnit med att blomma i år.. men några stackars blomblad försöker titta fram...ska nog ta in dem i en vas... Sedan är där en lila rosenstav som hunnit lite längre. Mina fröplanterade luktärter blev också lite sena i blomningen, söta färger! Afrikas liljas knoppar har spruckit ut i vackra blommor och pastellaklejan blommar ihärdigt... Lite nostalgisk gick jag runt i trädgården idag för att hitta hösttecken och istället fann jag alla dessa vackra blommor... det är väl lycka! Längtar redan till nästa år!!

Helgstök

image297

Dags att bo in sig inomhus.
Vintergardiner på plats och nya kuddöverdrag och höstmyset infinner sig direkt. Tända lite ljus och läsa en bok låter som en naturlig följd. Har dock inte kommit dit ännu...

Jag är rätt tråkig när det gäller inredning... grått ,beige, svart och vitt är favoritfärger. Men nu har jag varit lite busig. Valde kuddtyg med lite mer sprakande uttryck och färger. Vet inte ännu om jag riktigt trivs...

Men mannen och barnen tyckte det blev kanon. Storebror ville flytta in i vardagsrummet och sova i soffan och maken var stormförtjust i kuddtygerna... vet inte men det verkar som att de var lite sugna på färg??

PS. Den gamla fåtöljen är ärvd från min älskade mormor och jag kan inte ens med att klä om den... tycker om att den påminner mig om henne och morfar DS.

(O)viktigt

image296

På kontoret:


Barbro: "Är det viktigt? Jaha, ja, nej vaddå disträ... Jaha, en helt ny organisation, ja det är väl ganska viktigt antar jag... " tittar förstrött bort ... (undrar om storebror vågar simma över hela bassängen idag...)

Chefen: "Antar?" förvånad rynka mellan ögonen.

Barbro: "Eh, ja, eller, jag menar, herregud det är ju jätteviktigt, har vi analyserat våra behov?" (men jag undrar om han fick med sig sina badbyxor.... neeeej, de hänger ju kvar i torkskåpet sen förra badet!!! *panik*)

Chefen: "Bra, jag ser att du är engagerad i den här frågan, och det bör vi alla vara..." uppmanande blick mot mina kollegor.


På det stora viktiga mötet:

Makthavare:
"Vi måste lägga stor omsorg på denna frågeställning" söker bekräftelse med blicken bland de församlade.

Barbro: "Jaha, kan man inkludera barnomsorg i den frågan? plötsligt uppvaknande med frågande entusiasm. (undrar om lillebror vaknat? nä, klockan är bara ett...hoppas maken hinner dit innan han vaknar...ska ringa när kaffet kommer...) "Nähä, det är svårt när det gäller svartlutsförgasning... ok..."... moloken blick i golvet.

Kvinnlig chef: "Vi måste också få in jämställdheten i projektet - det är alldeles för många män som tar de betydelsefulla besluten"  fordrande och upprörd stämma. "Vad säger din erfarenhet Barbro?"

Barbro: uppfattar först inte men rycker sig fri från funderingen om storebror skulle hem med en kompis eller gå på fritte idag... "Eh, jaaaa, det blev faktiskt mycket bättre sedan jag började jobba. Numer händer det att min man tömmer diskmaskinen utan att jag frågar.... " (varför ser de så frågande ut? vänta nu, det var något med beslut...) "Eller eh, jag menar, han har också börjat ta egna beslut om vilken middag vi ska äta..."

Medlidsam arbetskamrat: "Men åh vad bra Barbro, riktigt braaaa" tonar sakta ut meningen, hostar till och tar upp dagordningen.


I fikarummet:

Barbro: "Va?? Var det någon som sa något om att föda barn?? Ett tredje??" tittar glatt omkring.

Alla tittar bort, suckar kollektivt och börjar rafsa efter dagstidningarna. "Någon nämnde att de börjat färga garn och lyckades först tredje gången", berättar min snälla bordsgranne diskret.


*


Trotsar hösten med vårblommor

Gud va gryllig den blev.... för dominant eller hur.... å vad trött jag blir.....
den såg så fin ut... men nej, den ser inte klok ut.... måste bytas... åh, vad ska jag då göra.... stora problem....eh

Jag byter imorgon....

Förkyld och eländig ska jag lägga mig i soffan och tycka synd om mig själv... för det verkar inte som att min man någon annan gör det.... 

Suck.

Ok. nu har jag bytt, vad tror ni om denna då? Tråkig eller hur??

Så här såg förra nya ut (förstår ni att jag har lite att göra???!)

image290


Suck.

Sen såg den ut så här...

image294


den här var också på tapeten (bakgrunden är en tapet by the way!)

image292

Så här såg sommarens ut....

image295

Men nu får det vara nog, nu ska jag istället skriva ett seriösare,  jag menar ett mindre självupptaget
annat inlägg...
 


Tisdagstema svart vitt

image286Svart på vitt.

Ett bevis för att jag finns.

Bilden till höger är på mig när jag är ca 5 år. Avslöjande eller hur?

De andra två är familjens älskade lillebror.

Älskar svartvita foton. De är så vackert tidlösa.


Tisdagstema hittar du här.

En eller två enar

image285

Ja, ni ser vad som händer... nu har min koncentration förflyttats till jobbet och då har jag ingen tankekapacitet kvar till trädgårdsarbetet... =) Undrar var barnen är förresten??!

Behöver lite goda råd. Känner mig liiiiite stressad att få ner mina enar? thujor? i jorden så de ska hinna "bo in sig" innan vintern... Funderar på att plantera dem vid förrådet efter kortväggen. På rad (med belysning?)? Men det känns så formellt.... kanske hellre en vid kanten (där planteringssäckarna ligger - och har legat hela sommaren eftersom jag hela tiden skaffar nya när jag använt de jag hade) så att jag får plats för en sittbänk... som jag hade tänkt bygga i vinter... när lusten faller på =), ehhh, eller också INTE... men jag kan ju köpa en sån där snygg designad bänk... drömma vidare... 

Nästa vår ska jag inte
*
planera att sy nya överdrag till fyra fladdermusfåtöljer som jag ambitiöst nog vill ha på altanen för att det skulle se så himla fräckt ut, jag kommer inte att idas eller ha tid att göra ett sånt omfattande projekt, speciellt inte eftersom jag hatar att sy....
* köpa hem hundra planteringssäckar utifall att...
* plantera några idiotiska egenhändigt uppskottade rönnar som ändå blir så skadade i rötterna så de inte överlever eftersom jag är alldeles för otålig och väljer för stora träd... kom ihåg att det istället blev en bädd med brännässlor och kvickrot....
* vänta med att plantera kring stentrappen eftersom de där äckliga larverna förmodligen kommer att invadera häggen även nästa år... även om jag inte tror det när den blommar så fint...
* "glömma" att måla taknocken på kortsidan på huset bara för att det kändes så himla tråkigt och omständigt och helt egentligen onödigt eftersom ju ändå ingen ser det... det gör de!! speciellt nästa år eftersom väggen då kommer att vara ÄNNU mer bleknad...

Skönt. Nu slipper jag göra samma misstag nästa ambitiösa vår... istället finns gott om plats för nya misstag...

Kaos i hjärnkontoret


image284


Jag svämmar över.
Hur ska jag hinna uppleva och genomföra allt som just nu hopar sig likt floder av uppdämt vatten?
Mitt huvud är fullt av tankar och ideér.
Jag försöker sortera och strukturera.
Desperat söker jag platser i hjärnan att organisera.

Bilder. Textideér. Till jobbfliken.
Andra bilder och textideér. Till bloggfliken.
Kuddar. Tyger. Till hemfliken.
Tavlor att måla. Motiv. Till skapafliken.
Aktiviteter med barnen. Till familjefliken.
Bänkar. Staket. Planteringsideér. Till trädgårdsfliken.

Jag vill också.... Jag skulle dessutom kunna..... Men jag måste bara.... Sedan så borde jag också....
 kraaackkkeelll.......errrrra......rrrrr...... Vart ska allt detta vägen....?

Till utloppsfliken.

Hur ska jag hinna få utlopp för allt jag vill? Allt jag kan sätta ord på men också sådant som jag bara än så länge svagt kan förnimma? Svagt men så starkt att det nästan bedövar mig. Livet är för kort. Tiden sipprar mellan mina fingrar. Jag försöker stoppa flödet. Utan resultat. Hur stoppar man tiden? 

Kanske tur att jag börjar om att jobba imorgon.
Efter nio veckors (+ ett år innan dess) ledighet känns det nästan befriande att få släppa ut och ventilera.

Översvämmad av osorterade tankar som simmar planlöst omkring ser jag fram emot konstruktivt (?) tankearbete.
 
Fram till nästa efterlängtade ledighet.

RSS 2.0