Resfeber och bulliga magar

image306

Mellanbror älskar att baka. Hans mest älskade bok är en tummad tårtbok från typ 80-talet. Den kommer han dragandes allt som oftast och pekar glatt ut vilken tårta jag ska baka nästa gång han fyller år. Det börjar dagen efter hans födelsedag... Men mest av allt vill han göra pensionärskaka. Ni vet den där sockerkakan som man delar på och häller i smör och vaniljsocker efter gräddningen? En riktig gottegris. Det har han fått efter mamma. Och pappa. Och storebror. Och morfar. Och farfar.... ja, egentligen hela släkten är lite av ett fikamonstersläkte.

Idag måste jag få babbla på om oväsentligheter. Jag har nämligen en ganska hög resfeber just nu. Inte för att jag vill tjata om att jag ska resa till Barcelona hela tiden. Jo, det vill jag. Barceloooooona, Barcelooooooona......
Men jag har just gått igenom min inte alltför storstadsvänliga garderob. VAD ska jag ha på mig? (för att citera mig själv för en stund sedan på telefon med min MYCKET välekiperade väninna). Kan man åka med tom resväska?

Idag på lunchen gjorde min kära kollega ett försök att hjälpa till med förnyelse av min dammiga garderob. "Det är klart att du måste shoppa lite innan ni åker.... du ska väl inte vara sämre än dina reskompisar?" säger hon hurtigt och drar fram den ena tantiga snygga toppen efter den andra. "Men, protesterar jag lite försiktigt, ska jag inte spara pengarna till shoppingen (fasligt vad jag bloggar om shopping plötsligt??! måste vara nya galleriasjukan som drabbat mig...) i Barcelona?" Känns ju lite onödigt och tråkigt att shoppa upp reskassan innan man ens lämnat Piteå landet... Jag lyckades hålla hårt i plånboken, endast ett par örhängen och en MYCKET praktisk resborste? inhandlades. Jag behöver alla mina pengar till hårklippning, nagelvård, vaxning, brunutansol, ansiktslyftning  annat.

Men efter ett idogt krafsande i min tragiskt TRÅKIGA garderob inser jag att något måste göras. "Nej, man ska inte ha vinterkläder, det är sommarkläder som gäller" säger min väninna, diskret suckande och lite överseende småskrattande åt mina hysteriska  smått bekymrade uttalanden. "Ja, men så bra då, jag som inte varit ut på krogen mer än två gånger de senaste två åren, funkar min ballongkjol tror du?? Jag kan ju låtsas att det är en Gaultier?"  mitt sista hopp släcks snabbt när väninnan harklar sig och meddelar att det nog mer är jeans och linne stilen som gäller. Underbart. Inte nog med att man ska rota bland 2005 års avlagda tråkkläder, jag ska dessutom vara halvnaken... (ja, i min värld hamnar linnen under kategorin halvnaken, jag är ju trots allt över 40...)

Nej, nu får det bli andra bullar. Här ska inte tjatas om degiga magar och midjemått. Här ska släppas loss och bjudas på sig själv.... Herregud, man kan ju inte sitta på hotellrummet och gråta över överjästa kroppsdelar.... Bättre ge sig ut och fika.

Ni hör ju. Kanske det vore bäst att stanna hemma trots allt???!!! Vem ska annars baka med mellanbror??

Kommentarer
Postat av: Mariakoden

ÅK DU!
Det kommer vara så skönt med barnen att få vara med sin pappa....(antar jag=)....
Tänk när papporna åker iväg nånstans.... De skulle aldrig ojja sig..... Du kommer ha det såååå bra! Gör som jag när jag var i Turkiet, Prata INTE med barnen i telefonen!!! Gråtvarning utfärdas!!!!
Ha det SUPERBRA!!! Njuuuut.... Å näää, ingen Mina-memoarer hinner du göra!!!!=)
Go natt kram!!!

2007-10-02 @ 23:35:24
URL: http://www.mariakoden.blogg.se
Postat av: Mariakoden

Ps. Härligt snyggt med barn med "lite-lääängre-hååår".....
Värsta sötisen!!!
Snyggt collage!!!
Som man säger i bloggvärlden: Me like.
Eller: Jag gillar.

2007-10-02 @ 23:36:44
URL: http://www.mariakoden.blogg.se
Postat av: Anna i den vita soffan

Usch, vad jag känner iegn mig i det där! Här hemma kan jag tycka att jag är rätt fin i mina kläder men sen så ska jag åka bort och då känns allting plötsligt helt fel... Antingen tar jag på mig nånting och känner mig som om jag klätt upp mig och gjort mig till eller också känns det alldeles för tråkigt! Det brukar bli något mittemellan och ALLTID nåt jag trivs i, annars blir det helfel. Ok, två saker till "tröst" - 1) Sverige är väldigt likriktat modemässigt, i typ Spanien tittar inte folk snett på vad du satt på dig. 2) Ballongkjol är jättefint - låt du din väninna köra jeans-och-linne-stilen så tar du kjolen. Jag tror att du blir finast! Ha det jättekul i Barcelona och shoppa absolut inte upp pengarna i förväg!!!

2007-10-03 @ 08:30:03
URL: http://vitsoffa.blogspot.com
Postat av: Anonym

Hjälp vad avundsjuk jag blir över att du snart är där i den härliga staden Barcelona!! Oroa dig inte du kommer att överglänsa allt dom sett tidigare i Barcelona!! Och du en sak till ditt fika går inte av för hackor.. eller det kanske är mellanbror som stått för det gotta jag blivit bjuden på tidigare??
Ha det nu så underbart och sköt om dig!! Kram Mona

2007-10-03 @ 13:04:51
Postat av: Lilla My

Hihi,spara du dina pengar och SHOPPA loss i Barcelona.Det låter roligare än Piteå.Nu är det ju personlig stil som gäller så du passar nog in hur du än gör.Ha det bäst!

2007-10-03 @ 13:50:47
URL: http://myslivochhem.blogspot.com
Postat av: Maria-Jag blommar

Det blir nog bra med eller utan kläder och med en degvit överjäst mage som ätit många bullar (inte för att jag tror att du har problem med det, men min är det lite vetedegsvarning på efter 3 barn...)

2007-10-03 @ 17:34:27
URL: http://jagblommar.blogspot.com
Postat av: Barbro

Mariakoden: Ja just det, massor av kvalitetstid (eller vad man nu kallar det när man har tre barn att ta hand om alldeles själv =))!! Jag vet inte om jag kan hålla mig från telefonen i fyra dagar....=( kram Anna: Ja, jag brukar inte vara så här sjåpig... det har du rätt i, en storstad sväljer allt men sedan vore det ju inte hela världen om man avvek lite grann från normen =)) Mona: Hej gumman, ja du kan konsten att dela ut komplimanger!! önskar du följde med, en hemlis *viskar* jag kanske kommer till Gbg i november!!!!! på kurs med kurt.... kramar Lilla My: Ja, personlig stil, där sa du det!! kram kram Maria: ja, det var just det, tre barn sätter sina spår...även på det fysiska planet... kram =)

2007-10-03 @ 18:27:35
URL: http://www.barbros.blogg.se
Postat av: Cina

Härliga bilder- och nybakta bullar som är såå gott :)!! Måste nog baka- det är väl kanelbullens dag imorgon tror jag, en anledning så god som någon att baka *s*!
Ha det så jättejättebra på resan, kram!

2007-10-03 @ 19:57:54
URL: http://cinamedmera.blogg.se
Postat av: Ingrid

Ååh, kärt barn har många namn. Pensionärskaka har jag aldrig hört förr, men gott är det. Men jag har tyvärr inget recept på den. Har bara ätit den hos andra.
Resa, vad härligt. Blir lite avis på alla som åker bort nu på hösten och får lite extra sol och värme. Ha en trevlig resa!

2007-10-03 @ 20:14:19
URL: http://attvarajag.wordpress.com
Postat av: Arga Mamman

Hallå där! Nu är jag "back in cyberspace"! Fick nästan lite abstinens av att inte kolla in mina kära bloggvänner... hihi!! Tycker absolut att du ska ta och strunta i överjästa bullmagar (tror för övrigt inte att det är så farligt som det låter... ;) och släppa loss med dina väninnor på resan! Antar att du hittar betydligt mer upphetsande shopping i Barcelona än här hemma i Sverige... Ha det så himla trevligt i alla fall! Kram!

2007-10-03 @ 20:43:48
URL: http://argamamman.blogspot.com
Postat av: Liza

Oroa dig inte för kläderna.. du är säkert jätte-fin vad än du tar på dig!
Shoppa loss i Barcelona, det skulle jag göra!
Ha så kul på resan och njut över att bara vara "Barbro"!
KRAMIZZZZ!

2007-10-03 @ 20:44:37
URL: http://vardagslycka.blogg.se
Postat av: Vicke

Men du Barbro om du så åker till Barcelona i förkläde gör det sak samma stor stad många olika människor. Dessutom har du säkert en massa snyggt men precis som mig behöver du en anledning att shoppa;) Tänk att man aldrig har något att ha på sig visst är det konstigt.
Kram och ha en underbar resa!!

2007-10-03 @ 21:32:04
URL: http://www.vickes.blogg.se
Postat av: Helen

Härliga bilder.

2007-10-03 @ 22:10:08
URL: http://hilajns.blogg.se
Postat av: Lisa

Ta sköna skor! Strunt i fåfängan(i alla fall när det gäller skorna) och ta ett par bekväma! Och åk du med tom väska-hallå, barcelona är till för att shoppa i!! Ha en riktigt fantastisk resa, det kommer att bli superbra! KRAM!

2007-10-04 @ 20:53:11
URL: http://lisasbibliotek.blogg.se
Postat av: Karin

Gott med bullar och fina barn. Härligt med resa, du är ju värsta vagabonden!

2007-10-04 @ 21:16:38
URL: http://hemochliv.blogg.se
Postat av: Karin/Theasrum

Jamen vi har ju samma problem du och jag =). Kläder inför resa.
Hoppas du får en härlig resa till Barcelona.

2007-10-04 @ 23:03:23
URL: http://theasrum.blogg.se
Postat av: Lina på gården

Ett litet blygsamt tips om ett erbjudande jag har på min blogg just nu som jag kallar "bloggrabatt"!
Kolla in vad det innebär om du är nyfiken...
Jag ursäktar mig även för att tränga mig på såhär ofint och oinbjudet men man vill ju nå nya bloggare också... utan fräckhet kommer man ingenstans. =)
God helg på dig!
Vänliga hälsningar
/Lina

2007-10-06 @ 15:17:24
URL: http://linapagarden.blogspot.se
Postat av: Skatan

Jag måste bara få säga en sak innan jag flyger vidare: vilka underbara bilder!!! Det går inte att lämna den här sidan utan ett stooort leende på läpparna!
Trevlig kväll.

2007-10-06 @ 22:49:41
URL: http://www.omlivetiettskatbo.blogspot.com
Postat av: Mariakoden

Jär du häääijm nö?
Äller jär du kvaar borta barshelåååå:ån???

2007-10-10 @ 21:30:58
URL: http://www.mariakoden.blogg.se
Postat av: Karin A

Hej Barbro! Hur var Barcelona? Är nyfiken i en strut!

Kramar Karin

P.s. Har bokat mina biljetter nu! :D

2007-10-11 @ 19:32:08
URL: http://uteochinne.blogspot.com
Postat av: Barbro

Visst har jag kommit hem! Tack för alla era fina tips, jag jobbar på en resebetraktelse från min underbara semestertripp... kommer snart! Men det är så mycket annat just nu att jag inte alls har den tid jag behöver för min blogg!!! Men som sagt, det kommer ett nytt inlägg inom kort och då får ni veta hur vi haft det! kramisar

2007-10-14 @ 21:42:53
URL: http://www.barbros.blogg.se
Postat av: Vella

Skönt att du är hemma igen, har saknat dig!! Väntar ivrigt på att få läsa dina inlägg, när du får tid....Kramisar/Vella

2007-10-17 @ 20:29:21
URL: http://vellasgarden.tradgardsblogg.se/
Postat av: Erika

Jag inser att här händer det saker...du har redan åkt iväg och hunnit hem. Det ska bli kul att höra hur det gick med kläderna. Men jag är övertygade om att ni hade en härlig tripp. Ha en mysig helg, kramisar från mig! :)

2007-10-20 @ 09:14:36
URL: http://www.mrum.blogg.com
Postat av: Lisa

HOHO!?? Hur vaaaaar resan?? Vill ju ha repotage nu!

2007-10-22 @ 21:50:45
URL: http://lisasbibliotek.blogg.se
Postat av: Esters Mamma

vars är du???
nu börjar jag sakna dig, du kan väl titta in till mig lite så att jag vet att ni lever
kram

2007-10-24 @ 22:54:23
URL: http://estersmamma.blogg.se
Postat av: Eva

Jag log gott och märkligt igenkännande. Inget har man i garderoben som passar. Eller passar det här, eller det här?
Ha sååå underbart i Barcelona, vi var där en dag för 2 år sedan, guidad tur. Massor av se, skulle gärna ha stannat en vecka

2007-10-25 @ 12:23:08
URL: http://www.tapeterochteak.blogg.se
Postat av: anette

Hittade precis till din blogg, underbara foton.
Såg dina fina tavellister med vackra foton och undrar var du köpt tavellisterna? Funderar på att visa upp mina foton på det viset med.
Måste titta in snart för reseberättelse om Barcelona.
Anette

2007-10-30 @ 18:48:54
Postat av: Lavranssina

I have surfed to your site accidentally and can not break away from it. It is really great!

2008-09-10 @ 09:50:12
URL: http://lavranssina.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0