Nu har vi flyttat hem... och stora tårar rullar på min kind


image273


Efter tre underbara veckor på vårt sommarställe flyttar vi nu hem och lämnar plats åt min mans syster med familj. Det känns alltid lite vemodigt. Det sorglösa, lössläppta och slöa livet är obönhörligen till ända...
Ja, vi är lite lätt deprimerade... svårmodet hänger över oss, vi tittar på varandra då och då och låter några tunga suckar slippa från oss...

Huset känns liksom så vintrigt... vinterbonat men inte ombonat. Obebott och halvt ödsligt med allför högt gräs och halvdöda tomatplantor välkomnar det oss. Säkert stormförtjust över att vi äntligen tänker ta hand om det igen.

Efter att ha lastat upp all tvätt i tvättstugan, satt igång första maskinen, gått några varv runt huset och förstrött plockat lite otämjt ogräs, börjar jag ändå se ljuset i tunneln.

Roliga och lustfyllda trädgårdsprojekt börjar ta form
i mitt huvud och jag börjar rada upp dem; göra trappan färdig, sätta buskar mot ödetomten som jag inte vill ha i blickfånget från altanen på baksidan, sätta lite blommande blommor, undrar vilka sorter som skulle passa??, sy nya överdrag till mina fladdermusfåtöljer som min snälla svägerska tagit med från staterna, sätta ihop brickbordet som jag köpte på Ikea en regnig dag i juni, för att inte tala om vårt arbetsrum som ska totalrenoveras... Oj, plötsligt känner jag glädjen och en smula arbetsiver komma tillbaka.... först kittlar den bara lite lätt, men nu, efter fem timmars hemmabotaniserande, är det i full blom... =)

Sedan är ju inte sommaren över bara för att vi flyttar hem. Vi ska fortsätta göra båtutflykter till Stenskär, Sandskär, Jävreholmen, Hällskär, Tallskär och Fingermans och alla andra underbara utflyktsmål som vi ännu inte besökt, även om vi råkar bo hemma. Dessutom kommer vi att tillbringa mycket avslappnad tid på dagarna tillsammans med min mans familj på stugan. Festliga middagar (som vi haft underbart många och goda av!!!) ger mersmak, och det är väl inget hinder att ha dem hemmavid?? Nej, nu får jag gaska upp mig. Den största fördelen av allt är ju att nu, NU kan jag ju faktiskt BLOGGA när jag vill!! Yiippiie... Bloggtillfällena har ju inte precis stått som spön i backen... även om regnet stundtals gjort det under semestern. Men nu är jag tillbaka. Mer laddad än nånsin.

Kram på er alla mina vänner som varit så gulliga och tittat in då och då fast jag varit bloggledig!! Det värmer mitt stugsörjande hjärta. Bara för att ytterligare vältra mig i min stugsorg så visar jag några bilder från vårt sommarparadis, det lär komma fler... 
 

Kommentarer
Postat av: Nilla

Kul att höra att ni har haft en skön semester!

2007-07-24 @ 23:39:12
URL: http://tankebubblor.blogg.se
Postat av: Under månljus och frost

Välkommen hem då :)
Vilka härlig somriga bilder.

2007-07-24 @ 23:44:48
URL: http://vinoli.wordpress.com/
Postat av: Mariakoden

ÅÅååå...Så skönt att du är tillbaka!!!!
Rätt skönt att vara utan dator på semestern!
Gärna utan teve åxå! Mina barn frågade mig vad jag önskade mig för teve, de trodde att jag skulle svara en platteve, men nä. En som är trasig, sa jag.
Hääärligt å avslappnande!!!
Nu har du mycket att igen med bloggen!! Vi förväntar oss lååånga inlägg varje dag. Eller inte. Ta det lugnt å njut av sommaren.......Kanske ses på PDOL??? Vem vet;)
Ha det bra! Kram å välkommen hem igen!!!!!

2007-07-24 @ 23:55:11
URL: http://www.mariakoden.blogg.se
Postat av: Karin

Välkommen tillbaka! Jag har tittat in här lite nu och då för att se om du var tillbaka och så nu så var du det, kul! Låter som ni haft det härligt i stugan.

2007-07-25 @ 09:04:30
URL: http://hemochliv.blogg.se
Postat av: tina

Säjer som de andra....äntligen är du tillbaka!!!!Förstår att ni haft en härlig semester ! Finfina somriga bilder! Ska bli spännande att följa alla dina roliga projekt ....Ha det bäst!!
Kram från mej!

2007-07-25 @ 09:51:37
URL: http://tinaminastina.blogg.se
Postat av: Kix

Underbara sommarbilder!

2007-07-25 @ 20:25:08
URL: http://kixkoll.blogg.se
Postat av: Arga Mamman

Välkommen hem!! Har saknat dig...

2007-07-25 @ 22:27:25
URL: http://argamamman.blogspot.com
Postat av: Liza

Håller med Maria! Så bra att du är tillbaka.. men jag förstår dig.. det här med att lämna-stugan-ångesten. Vi bor kvar ett tag till men snart är det dax att flytta hem till stan igen! Vi får väl njuta av det som är kvar av sommaren och sedan kommer höstmyset!!!
Jättekram till dig vännen!

2007-07-26 @ 17:44:04
URL: http://vardagslycka.blogg.se
Postat av: Liza

Glömde!.. jättefina sommarbilder!
Kram igen!

2007-07-26 @ 17:44:55
URL: http://vardagslycka.blogg.se
Postat av: Thea

Vad kul att du är tillbaks (har allt läst detta inlägg redan men inte hunnit kommentera.). Har saknat dina fina inlägg.
Vad bra att ni haft det bra i stugan, men som du skriver, sommaren är ju inte slut än.
Ha det gott!

2007-07-26 @ 18:31:41
URL: http://www.theasrum.blogg.se
Postat av: Esters Mamma

Välkommen tillbaka.
Vi är oxå tillbaka i stan men mannen har drygt 3 veckor kvar på semestern så det blir nog några småresor framöver.

2007-07-26 @ 21:12:14
URL: http://estersmamma.blogg.se
Postat av: Fridasfunderingar

Välkommen tillbaka!!!Har kikat in då och då bara för att se om du återvänt från stugan. Älskar din trädgård!!!Har lite småplaner om att göra nåt rejält framför mitt hus nästa sommar så då brukar jag kika här för lite inspiration. Du ska se att sommaren blir bra fastän ni inte är på stugan, men jag kan förstå att det blir ett annat tempo där.Har föreslagit för sambon att vi ska ta minisemester någonstans, men som det ser ut nu så blir nog den enda dylika en tripp till Noliamässan i Umeå. Alltid nåt, eller hur?! KRAM!

2007-07-26 @ 21:15:36
URL: http://fridasfunderingar.blogg.se
Postat av: Barbro

Nilla: Tack o kram!! Vinoli: Tack! Roligt att du hittat till mig Maria: Ja, det kanske vi gör?! Till rytmerna av Bo Kaspers?? kram Karin: Jättehärligt men det är liiite skönt att vara hemma också, kramis
Tina: Tack vad gullig du är!! lots of hugs Kix: TACK! Arga mamman: Åh vad snällt sagt, kramar, det är roligt att vara tillbaka! Liza: Visst, hösten har också fördelar, men just nu vill jag vara kvar i den härliga sommarlunken!! kram till dig Thea: Tack gumman!! Esters mamma: Härligt! Småresorna är ofta bäst! kram Frida: Vad glad jag blir! roligt att jag inspirerar dig, för det gör du med. Nolia låter som en rolig kortresa tycker jag. kram!!!

2007-07-26 @ 22:38:59
URL: http://www.barbros.blogg.se
Postat av: Junitjej

Vackra bilder! Vad härligt det låter med båtutflykter! Välkommen hem!

2007-07-26 @ 22:50:05
URL: http://junitjej.blogg.se
Postat av: Barbro

Junitjej: Tack, det är underbart med båtutflykter, jag vet inte något som slår det på sommaren!!

2007-07-27 @ 21:51:18
URL: http://www.barbros.blogg.se
Postat av: MO

Välkommen hem igen. Förstår att det känns vemodigt, är kanske detsamma som att sommaren är slut. Delar ni sommarhus du o brosan? I så fall funkar det bra? FIna bilder du visar på stugan. Ha de bra, kram

2007-08-01 @ 20:06:43
URL: http://medaljongen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0